Georges
Customer Support

GEORGES' team is here to help and will be happy to find a solution.

Start Chat with

Ποιοι είμαστε

Εκεί που η Πολυτέλεια
Συναντά την Αιωνιότητα

Η Ιστορία μας

Όλα ξεκίνησαν μισό αιώνα πριν

Με μακρά παράδοση στην κατασκευή κοσμημάτων, το κοσμηματοπωλείο George’s παρουσιάζει συλλογές σε χρυσό 14K και 18K. Για πάνω από μισό αιώνα, η οικογένεια του Γιώργου είναι αφοσιωμένη στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση κοσμημάτων. Το εργαστήριό μας στην καρδιά της Αθήνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα με έμπειρους τεχνίτες. Οι συλλογές του George είναι κυρίως εμπνευσμένες από την κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Αρχαίες τεχνικές, όπως το πλέξιμο χρυσού σύρματος για την χειροποίητη συλλογή μας ή η σφυρηλάτηση του χρυσού, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων.

Χειροποίητα κοσμήματα ελληνικής κατασκευής

Παρουσίαση συλλογών κορυφαίας ποιότητας

Στο George’s θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από όμορφα κοσμήματα, όπως ο Μαίανδρος, βυζαντινά σχέδια, σφυρήλατο χρυσό, κρεμαστά νομίσματα και χειροποίητες αλυσίδες εμπνευσμένες από αυθεντικά μουσειακά κομμάτια.

Τα χειροποίητα κοσμήματα σχεδιασμένα από το George’s φημίζονται για την κορυφαία ποιότητα και κομψότητα.

 

Οι Συλλογές μας

ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ

Ο Μαίανδρος πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο ποταμό και τον ανέφερε ο Όμηρος στην Ιλιάδα.

Ο Μαίανδρος ήταν θεός του ποταμού, ο οποίος έδωσε το όνομά του στον ποταμό Μαίανδρο που ρέει στη Μικρά Ασία. Ήταν γιος του τιτάνα Ωκεανού και της θεάς Τέθις.
Ήταν ο Μαίανδρος που ενέπνευσε τον αρχιτέκτονα Δαίδαλο να σχεδιάσει τον Λαβύρινθο.
Το ελληνικό κλειδί ήταν το σημαντικότερο σύμβολο της Αρχαίας Ελλάδας, συμβολίζοντας το άπειρο ή την αιώνια ροή των πραγμάτων.
Πολλοί ναοί και αντικείμενα διακοσμήθηκαν με αυτό το μοτίβο.
Το αδιάσπαστο, αλληλοσυνδεόμενο μοτίβο το έκανε επίσης σύμβολο των δεσμών φιλίας, αγάπης και αφοσίωσης, επομένως το ελληνικό κλειδί είναι μέχρι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ή ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΣΤΥΛ

Η βυζαντινή περίοδος αρχίζει το 334 μ.Χ., όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α', καθιστά το Βυζάντιο πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που θα ονομαστεί Κωνσταντινούπολη. Η κατάληψη της Πόλης το 1453 από τον Οθωμανό σουλτάνο τερματίζει 11 αιώνες βυζαντινού πολιτισμού.

Τα βυζαντινά κοσμήματα ήταν η συνέχεια των τεχνικών που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι τεχνίτες. Ο μεγάλος πλούτος και τα τεράστια εδάφη της αυτοκρατορίας δημιούργησαν μεγάλη ζήτηση για πολυτελή κοσμήματα, παρέχοντας πλούσιες πηγές πρώτων υλών και καλλιτεχνικών επιρροών.

Τα βυζαντινά κοσμήματα ήταν συνήθως κατασκευασμένα από βαρύ χρυσό, διακοσμημένα με μια γενναιόδωρη ποσότητα πολύχρωμων λίθων. Αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι συνήθως συναντιούνται σε κόψιμο καμπουσόν που τίθενται σε απλά περιλαίμια ή ενισχύονται από σμίλευμα ή κοκκοποίηση.

Τα βραχιόλια «χειροπέδες» ήταν πολύ δημοφιλή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι άνθρωποι φορούσαν συχνά περισσότερα από ένα σε κάθε χέρι. Στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία κοσμήματα εξέφραζαν πλούτο και πίστη.

Η πιο εύγλωττη απεικόνιση των βυζαντινών κοσμημάτων μπορεί να θαυμαστεί στα ψηφιδωτά που απεικονίζουν τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, τη σύζυγό του Θεοδώρα και την αυλή τους στη Ραβέννα.

Είμαστε η συνέχεια αυτής της μακράς παράδοσης που μπορείτε να θαυμάσετε σε μια εκτεταμένη βυζαντινή συλλογή.

ΣΦΥΡΗΛΑΤΟ

Τα κοσμήματα είναι μια καθολική και αιώνια μορφή στολισμού

Ο σφυρήλατος χρυσός είναι ένας από τους παλαιότερους τρόπους που ο χρυσός επεξεργαζόταν στην ιστορία και εξακολουθεί να φαίνεται μοντέρνος.

Μέχρι σήμερα οι τεχνίτες μας ζωντανεύουν μέσα από την εξειδικευμένη δεξιοτεχνία τους αυτή την ιδιαίτερα ανάγλυφη εμφάνιση που χαρακτηρίζει αυτή τη συλλογή.

Τα σφυρήλατα χρυσά βραχιόλια με χρήση αμμοβολής, οι μανσέτες, τα δαχτυλίδια και τα σκουλαρίκια είναι κομψά κομμάτια δήλωσης.
Μέσα από την απλότητά του ο σφυρηλατημένος χρυσός είναι η πιο διαχρονική συλλογή που έχουμε.

ΠΛΕΚΤΟ

Η συλλογή αυτή αποτελείται από χειροποίητες αλυσίδες πλεγμένων χρυσών νημάτων σε διάφορα πλάτη και μήκη.

Μπορούν να είναι απλές κομψές αλυσίδες για να φορέσετε με ή χωρίς μενταγιόν ή τα πιο περίτεχνα σχέδιά μας όπου οι αλυσίδες ενισχύονται με βυζαντινά βαρέλια διακοσμημένα με λεπτομέρειες.

Το αποκορύφωμα αυτής της συλλογής είναι τα χειροποίητα κολιέ μας με τον κόμπο του Ηρακλή και διάφορα άλλα σχέδια.
Ο κόμπος του Ηρακλή είναι ένα σύμβολο γάμου που αντιπροσωπεύει την αγάπη και τη δέσμευση. Αυτός ο κόμπος από δύο δεμένα σχοινιά θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει τη θρυλική γονιμότητα του θεού Ηρακλή. Αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε στην Αίγυπτο για να συμβολίσει τη θεραπευτική γοητεία, Έλληνες και Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως δείγμα αγάπης και προστατευτικό φυλαχτό, από όπου προέκυψε το άλλο του όνομα, κόμπος του έρωτα.

Το κοσμηματοπωλείο George's προσφέρει επίσης μια ποικιλία ιταλικών κοσμημάτων και συνεργάζεται με διάσημα brands όπως  Nanis, Salvini, Mirco Visconti, Zancan και Bizzotto Gioielli

Για μια διαρκή μνήμη τα κοσμήματα του George’s είναι η καλύτερη επιλογή στην Αθήνα.
Πιστοποιητικά

Τα μέλη του προσωπικού του George’s έχουν πιστοποιητικά από το GIA (Γεμμολογικο Ινστιτούτο της Αμερικής)

GIA Applied Jewelry Professional

GIA Diamonds Graduate

FaLang translation system by Faboba
 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.